Weiter zum Hauptmenü

Business Analyst

Groningen, Groningen - Standort erkunden Controlling- Business Navigation Vollzeit

Stellenbeschreibung

WIE JE BENT

Heb jij een sterk analytisch denkvermogen en vind je het tof om data te vertalen naar hippe dashboards en strakke analyses ? Misschien ben jij dan wel onze nieuwe Business Analyst!

Naast dat je jezelf herkent in onze IKEA waarden:
• Beschik je over een HBO of WO opleiding binnen de wiskunde, economie, econometrie, IT of bedrijfskunde afgerond in een economische richting.
• Heb je een bovengemiddeld gevoel voor cijfers en heb je gevorderde kennis van Excel en SQL.
• Ben je in staat om data en rapportages te vertalen naar business needs.
• Heb je kennis van Power BI, COGNOS, Google Cloud Platform(GCP) (Pré).
• Is communicatie in het Engels voor jou geen probleem.

WAT JE DAGELIJKSE WERKZAAMHEDEN ZULLEN ZIJN

Als Business Analyst werk je samen met twee directe collega’s en een stagiair(e) aan het verzamelen, beschikbaar maken en analyseren van informatie die zowel betrekking hebben op de operationele performance van ons klantcontactcentrum als onze winkels. Je checkt waarom klanten contact met ons zoeken en creëert nieuwe inzichten via analyses of dashboards voor zowel operationele als strategische stakeholders binnen en buiten het klantcontact centrum. Dit doe je voornamelijk door gebruik te maken van Power BI. Hierin knoop je alle benodigde databronnen aan elkaar, bewerk en beveilig je de data en zorg je ervoor dat alles zo automatisch mogelijk wordt ingericht. Op deze manier lever je een belangrijke bijdrage aan de richting en ontwikkeling van het Remote Customer Meeting Point, IKEA als geheel en, als resultaat daarvan, de dienstverlening aan onze klanten.

ONS TEAM BINNEN IKEA

Wij zijn wereldleider op het gebied van woninginrichting en zijn trots op onze waarden en Zweedse cultuur. Samen werken we elke dag aan onze visie om een beter dagelijks bestaan voor zoveel mogelijk mensen te creëren. Ieder land waar IKEA gevestigd is heeft een eigen Remote Customer Meeting Point (RCMP). Voor IKEA Nederland is het RCMP gevestigd in Groningen. Het RCMP is hét aanspreekpunt voor alle klanten die winkelen in onze webwinkel IKEA.nl of in één van onze 13 vestigingen. Onze service wordt verleend via verschillende contactmethoden waaronder telefoon, chat en social media.

Binnen het RCMP is de afdeling Knowledge Management & Insights actief. Deze afdeling verzamelt en analyseert (klant)informatie en ontwikkelt op basis van die informatie initiatieven die de dienstverlening aan onze klanten elke dag een stukje beter maken. Zij zetten zich in voor zowel het RCMP zelf als ook voor de andere afdelingen en winkels binnen IKEA.

WAT VERDER BELANGRIJK IS

Informeel en inspirerend
We zijn trots op onze informele, inspirerende en open werksfeer waar ruimte is voor eigen initiatief en input: iedere mening telt. Daarnaast bieden wij:
• De mogelijkheid om te werken binnen een jong en dynamische afdeling met hoogopgeleide, enthousiaste en ambitieuze collega’s die ook altijd in zijn voor een (pub)quiz of andere activiteit.
• Eindeloze (internationale) ontwikkelingsmogelijkheden.
• Ruimte om jouw werkdagen en tijden in te vullen, zodat dit past bij jou en het team (minimaal 32 uur). Ook na corona blijven we gedeeltelijk thuiswerken. Je vult het in zodat je zelf zo optimaal mogelijk functioneert.

Solliciteren
Ben je enthousiast geworden en zie jij jezelf in deze rol? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet! Upload jouw CV en motivatiebrief, waarin duidelijk naar voren komt dat jij degene bent die wij zoeken.

Wat verder belangrijk is
Wij bieden je een contract van minimaal 32 uur. Verder kan je onder andere het volgende van ons verwachten als je bij ons aan de slag gaat:
• Een maandsalaris volgens schaal 9 van de IKEA cao. Daarnaast bieden we je andere leuke extraatjes zoals een dertiende maand, (eventuele) bonus en personeelskorting.
• We zijn trots op onze informele, inspirerende en open werksfeer waar ruimte is voor eigen initiatief en input: iedere mening telt.
• Een integriteitcontrole via het waarschuwingsregister van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel is onderdeel van de sollicitatie procedure.
• We behouden ons het recht voor om de vacature eerder te sluiten dan de genoemde sluitingsdatum of deze langer open te stellen.
• Een persoonlijkheidstest maakt onderdeel uit van de selectie.